Jean-J. Suurmond
supervisie
levensloop
publicaties
nog meer boeken...
contact

 

 PRAKTIJK VOOR SUPERVISIE & COACHING 

 

English

 

 

 SUPERVISIE 

Werk is belangrijk. Daarin drukken wij onszelf uit,

zodat we tot ontplooiing komen.  

 

Maar hoe blijf je bezield en creatief?   

 

In supervisie gaan persoonlijke ontwikkeling en deskundigheidsbevordering hand in hand. Dit is vooral van belang voor mensen die met mensen werken, zoals  predikanten, geestelijk verzorgers, psychotherapeuten, docenten en curatoren.  

 

Gewerkt wordt met de gestaltbenadering. Deze is:

* ervaringsgericht: hoe beleef ik mijn werk en wat wil ik veranderen?

* experimenteel: welk nieuw gedrag wil ik exploreren?

* existentieel: hoe sta ik in het leven?

 

In supervisie word je je meer bewust van je behoeften, valkuilen, kwaliteiten en allergieën. Dit kan ruimte geven: een frisse blik en nieuwe inspiratie en motivatie. Supervisie kan spanningen verminderen, lusteloosheid verhelpen en een burnout voorkomen.

 

- Voor een introductie in de gestalttherapie, zie mijn artikel 'Veranderen door niet te veranderen' dat februari 2021 verschijnt in het blad Herademing.

 

 

 COACHING 

Coaching helpt om je talenten en mogelijkheden te realiseren. Dit kan vooral nodig zijn als je ergens tegenaan loopt of voor een verandering staat op bv. relatiegebied. Soms kan dit de trekken van een therapie 'light' krijgen. Dit alles onder het motto: je dient het wel zelf te doen maar hoeft het niet alleen te doen.

 

 

GEESTELIJKE BEGELEIDING

Soms kun je bezig blijven met vragen over de zin of richting van je leven, over bidden, de relatie met God, de relatie met anderen of je ervaart dorre tijden in je spirituele leven. Je beseft dat deze vragen niet vrijblijvend zijn. Geestelijke begeleiding kan dan steun en richting helpen geven.

 

 

 HOE BEGIN JE? 

In een intake komen je vragen en leerwensen aan de orde. Daarna kan besloten worden om een traject van gesprekken aan te gaan.

De frequentie van de sessies is afhankelijk van behoefte of, bij supervisie, de eisen van je beroepsvereniging of opleiding.  

Het tarief voor een sessie van een uur is 80 euro (BTW-vrij). Dit is belastingaftrekbaar. Bij supervisie worden de kosten gewoonlijk (deels) vergoed door je werkgever of kerk.  

 

 

English spoken/ on parle francais

 

 

 

het proces is even belangrijk als de inhoud

 

uitgegeven door de EAP te Wenen
 

Als supervisor ben ik geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Theorie (NVAGT), de Stichting Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorgers (SKGV) en de Raad voor Klinische Pastorale Vorming & Pastorale Supervisie (Raad KPV & PS). Ik bezit het European Certificate for Psychotherapy, uitgegeven door de EAP te Wenen en ben CRKBO Geregistreerd Docent. Tevens ben ik mentor voor aankomende supervisoren en geestelijk verzorgers.

 

KvK-nummer 51927942.

AGB-code 9459022